Cum interpretam visele si cum ne influenteaza ele viata

Se spune ca o minte care viseaza este o minte odihnita, insa una care viseaza mult este o minte bogata. Atunci cand visam, indiferent ca facem parte din grupul oamenilor care cred in premonitii sau indiferent ca facem parte din grupul celor mai sceptici, cert este ca ceva anume functioneaza in noi, in subconstientul nostru. E posibil astfel sa admitem, pe de o parte, ca unii oameni pot vedea viitorul si pe de alta parte, ca unii oameni au o minte agera si o imaginatie bogata. 

Nu de putine ori se intampla insa ca atunci cand visam ceva noaptea sa intram repede pe internet sau chiar sa cautam intr-un dictionar de vise pe care poate il avem sau nu in casa, imprumutat de la vreo vecina sau o cunostinta, o anumita interpretare vise, care poate sa ne ofere o perspectiva asupa episodului nocturn pe care l-am avut in timpul noptii. De ce sa credem insa in vise chiar si atunci cand ele nu se adeveresc? O anumita conceptie este de parere ca visele, implicit cele care se adeveresc, deci cele premonitorii, reprezinta urmatorul lucru: omul este constient de tot ceea ce se intampla in jurul sau, isi cunoaste trecutul, prezentul si viitorul insa avand in vedere ca fiinta umana isi foloseste doar o mica parte parte din creier, ea - fiinta, nu este capabila de constientizare pura a tuturor elementelor vietii. Altfel spus, viata in existenta ei pura ni se releva doar sub forma visului. 

In incercarea de a ne aminti viitorul, avem parte de aceste episoade nocturne care, nu numai ca ne ofera o perspectiva mai curata asupra propriei vieti, insa ne permite sa ne cunoastem mai bine intreaga fiinta, sa fim partasi la propria noastra creatie cat si la propria continua formare. Visul este viata, iar viata consta in esenta subconstientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu