Jocurile pe computer

Odata cu avansarea tehnologiei, jocurile pe computer au devenit din ce in ce mai daunatoare pentru majoritatea copiilor si adolescentilor. Jocurile preferate adesea de acestea contin violenta excesiva, limbaj obscen, influentand in mod inconstient comportamentul de mai tarziu al multora.
 
Nu voi putea intelege vreodata din ce motiv si ce ii determina pe tineri sa renunte la orice alte activitati normale si specifice varstei, in schimbul jocurilor pe computer care ii transforma in niste copii indisciplinati, rebeli si irascibili ce trebuie musai sa-si indeplineasca misiunile lasand totul la o parte.
Foarte putini parinti se mai implica in ziua de astazi in educatia copiilor lucru ingrijorator deoarece astfel acestia se simt abandonati, devin introvertiti si singura metoda in care isi gasesc alinarea sunt jocurile.
Majoritatea tinerilor nu realizeaza cat de repede devin dependenti de acestea,este exact ca un drog ce-ti da impresia unei relaxari si stari de bine, de care nu mai poti scapa.
 
Daca tot avem acces la atatea informatii de ce sa nu facem si ceva benefic pentru tanara generatie? programe educative si interactive care sa-i atraga pe copil jucandu-se dar in acelasi timp formandu-si o cultura generala in toate domeniile, toate potrivit varstei pe intelesul fiecaruia.
Cred ca totul e posibil doar ca e nevoie de mai mult interes, creativitate, spirit ludic si logica. Astfel ii starnim copilului curiozitatea de a se juca si invata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu