Romania din nou la CE de futsal

Echipa nationala de futsal a Romaniei a debutat in 28 ianuarie la Campionatul European de futsal, care se desfasoara in aceasta perioada in Belgia. Este cea de-a sasea prezenta a reprezentativei noastre la un turneu final de fotbal de sala (a treia la un campionat european), iar performantele Romaniei sunt dintre cele mai respectabile. Echipa noastra, desi nu popularizata la justa sa valoare, se afla in acest moment pe locul 11 la nivel mondial, o performanta la care cu siguranta elevii lui Piturca nu pot decat sa viseze… Evident, cu blitzurile si camerele atintite asupra lor…

Romania evolueaza in grupa A a Campionatului, alaturi de reprezentativele Belgiei si Ucrainei, iar jocurile din grupa au loc la Anvers, pe Lotto Arena. Primul meci disputat de nationala Romaniei in cadrul campionatului belgian a avut loc chiar in prima zi, pe 28 ianuarie, partida Belgia-Romania terminandu-se cu scorul de 1-6, in favoarea Romaniei. Pentru nationala noastra au marcat Raducu, Matei, Lupu, Sotarca, Iancu si Salhi, in timp ce pentru begieni a marcat Rahou. Ultima partida a Romaniei in grupa este programata pentru ziua de 30 ianuarie, de la ora 18.30, in compania Ucrainei, in timp ce reperezentativele Ucrainei si Belgiei vor juca pe 1 februarie, de la ora 20.45, in aceeasi Lotto Arena, din Anvers.

In celelalte grupe ale Campionatului European de Futsal din Belgia mai evolueaza Rusia, Portugalia si Olanda (in grupa B), Italia, Azerbaijan si Slovenia (in grupa C), Spania, Republica Ceha si Croatia (in grupa D). Primele doua clasate din fiecare grupa se vor califica in sferturile de finala ale Campionatului, care sunt programate pentru 3 si 4 februarie. Semifinalele vor avea loc pe 6 februarie, iar finala pe 8 februarie. Potrivit antrenorului Romaniei, Nelu Stancea, obiectivele nationalei noastre la aceasta editie de campionat sunt iesirea din grupe, in primul rand, si apoi poate chiar o semifinala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu