10 lucruri pe care trebuie sa le faci de tanar si de ce

Chiar daca unii optimisti spun ca poti sa faci orice la orice varsta si niciodata nu e prea tarziu se pare ca nu pe toate le poti face oricand. Pentru ca asa e viata, asa e mersul lucrurilor si nimeni nu poate sa ne stea in cale insa noi suntem singurii care putem sa facem si singurii care ne punem bete in roate.

Oricat de mult am spune ca putem face orice la o varsta mai inaintata sau la o varsta mai mica e clar ca experienta, nevoile circumstantele si mentalitatea isi vor spune cuvantul in finalizarea cat si in calitatea sarcinilor sau faptelor.

Iata o lista cu 10 lucruri pe care cred ca trebuie sa le faci de tanar si sa nu astepti sa treaba viata pe langa caci ACUM e momentul si nu maine si nu la anul:
1. distreaza-te -  poti sa te imbeti cat vrei, sa o iei razna sa oncerci orice - crede-ma pe cuvant ca te vei plictisi daca nu intr-un an macar in doi - vei vrea ceva mai bun
2. iubeste- mult si divers, iubeste pe oricine. numai asa iti vei da seama cand ti-ai gasit aleasa si daca e persoana potrivita careia sa ii incredintezi viata ta
3. fa o facultate - ca baiat nu trebuie sa te lasi pe o ureche ca altfel pierzi. Invata macar cat sa ai o diploma si apoi mai vezi tu ce se intampla
4. incearca sa castigi suficienti bani cat sa te distrezi si nu cat sa faci avere. Vei avea destul timp sa iti strangi si pentru un apartament sau pentru o masina sau pentru mai stiu eu ce achizitii. Cat esti tanar, daca muncesti, fa-o macar pentru distractie, te vei satura - crede-ma - sa dai bani si pe lucruri serioase.
5. profita de orice ajutor il poti primi. Bine nu trebuie sa profiti dar sa accepti mai bine zis. Nu fi orgolios cand mama sau tata iti intind cate un ban, vei avea timp sa te recompensezi.
6. calatorste mult - nu te da in laturi de la nimic, indiferent ca mergi fara prea multi bani in buzunar - toate experientele iti vor fi de folos si te vor umple pe dinauntru
7. invata-te sa respecti - daca de tanar pornesti cu premise gresite - atunci vei atrage in juru tau numai oameni rai. Invata sa respecti pe orice si orice.
8. citeste - trebuia pusa pe primul loc insa e bine si aici ca oricum nu e nici un clasament. Ideea cu cititul e buna nu doar ca sa pari cult sau sa fii cult. Cititul te ajuta sa comunici mai bine cu cei din jur, te formeaza ca si om, te ajuta sa te deschizi in fata oamenilor, iti formeaza un vocabular si in plus iti dezvolti imaginatia
9. invata orice - nu scapa nimic din mana - ori ca e vorba de o revista - ori ca e vorba de un flyer publicitar, citeste orice. E un lucru mare sa fii informat in ziua de azi si daca pornesti de tanar nu vei avea absolut nimic de pierdut. se spune ca cu cat crezi ca stii mai multe cu atat stii mai putine. Asa ca citeste orice ca sa stii tot mai multe.
10. fa-ti multi prieteni - la o anumita varsta vei avea nevoie de cei care iti raman alaturi iar in tinerete ai toate sansele sa cunosti lume de toate felurile si sa poti sa o triezi si sa ramai numai cu cei mai buni prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu