Cum sa ne folosim de aromaterapie in casa

Aromele au fost folosite in orient nu doar pentru scopuri religioase, ci si pentru vindecare, in special a bolilor mentalc. Acestea sunt o modalitate buna pentru a preveni multe boli si pentru a promova longevitatea. Aromele sunt importante pentru a calma mintea. In general, toate calmeaza mintea, echilibreaza umorile si marese claritatea mentala. Aromele purifica aerul, aura, precum si mediul inconjurator fizic astral, marind energia vietii din corp. De asemenea ajuta la combaterea sentimentelor negative, a atitudinilor negative, a confuziei in gandire si alunga influentele si entitatile malefice, atragand astfel energia cosmica benefica si intarind credinta, devotamentul, pacea si perceptiile. In acest sens, la noi in tara avem o expresie venita din intelepciunea populara si anume: "fuge ca dracu de tamaie".
 
Majoritatea oamenilor pot folosi aromele pentru a calma mintea si a intari pentru a se elibera de anxietate, neliniste si frica, pentru a preintampina hipersensibilitatea. Pentru aceste persoane, cele mai recomandate uleiuri esentiale sau betisoare naturale parfumate sunt cele care incalzesc si energizeaza, dar totodata stabilizeaza si dau pace si putere. Acestea sunt: santal, smirna, busuioc, migdale, mosc si camfor.
Arome indicate pentru oameni mai agitati avem asa: Cel mai indicat ulei esential este cel de santal. Cu efecte foarte bune sunt si betisoarele parfumate naturale, sau uleiurilc esentiale cu arome trandafir, sofran, iasomie, gardenia, muscata si majoritatea aromelor de flori. Pot folosi aromele pentru a calma emotiile si pentru linisti mintea, pentru a se elibera de agitatie, agresiune si furie.
 
Arome indicate pentru cei mai slabi de inger. Persoanele de acest tip pot beneficia de aromele ce stimuleaza pentru a-si mari puterea de perceptie si a combate monotonia. Uleiurile esentiale si betisoarele naturale parfumate ale florilor ce amplifica sentimentele (dragoste, credinta, compasiune, etc.), sunt mai bune pentru persoanele cu constitutie mai firava. Aromele provenite de la copaci, cum ar fi pinul sau mirtul, sunt bune pentru ei deoarece ele au proprietati expectorante si de curatare. Alte arome recomandate sunt: smirna, tamaia, cedru, salvia, busuiocul, camforul si moscul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu