Probleme in utilizarea materialelor de amenajari interioare

Tencuiala interioara si lucrarile din gips au dovedit in timp ca ofera un bun suport pentru toate tipurile de vopselele utilizate in mod curent de catre specialisti. Defectele acestor materiale sunt dificil de identificat, insa, cu toate acestea, pot sa apara probleme in timpul lucrului si finalizarii amenajarilor atunci cand folositi tencuiala de soclu.

Aspectul si durabilitatea finisajelor depind atat de caracteristicile tencuielii, cat si de puterea de acoperire a vopselei. Stratul de tencuiala trebuie sa fie uscat, inainte de continuarea lucrarii. In caz contrar, umezeala va afecta durata de uscare si intarire a vopselurilor si va duce in cele din urma la exfoliere sau aparitie unor mici bule de aer. Pentru tencuiala de soclu, timpul de uscare depinde de o diversitate de factori: compozitia acesteia, cantitatea de apa folosita la amestecare, grosimea straturilor, conditiile de umiditate si temperatura, ventilatia interioara si altele. Daca umiditatea masurata, de exemplu, folosind instrumetele specializate, se dovedeste prea mare (peste 1% din total), va trebui sa mai asteptati pana sunt eliminate si ultimele urme de umezeala. In caz contrar, la nivel local, in scurt timp, se vor produce deteriorari ale lucrarii.

Tencuiala de soclu trebuie sa fie suficient de dura, pentru a preveni fisurile care se produc de obicei in locurile unde se aplica aceasta. Un timp care este suficient de lung va permite necesar tencuielii sa termine procesul complet de intarire si carbonatare. Aceaste reactii chimice sunt insotite de o scadere a pH-ului (sub 10,5). Specialistii pot verifica si tine sub observatie progresul folosind hartie continand reactivi de ph sau cu o solutie de fenolftaleina. Mai mult decat atat, in cazul unei folosiri a vopselei alchidice sau pe baza de ulei, atunci trebuie sa aveti grija ca ph-ul mediului sa ramana la o valoare aproximativ egala cu 7 in mod constant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu