De ce nu functionam corect

Ficatul este organul care atrage multe boli infectioase si inflamatorii. Ulcerele si alte boli grele isi au originea intr-o disfunctie a ficatului si a vezicii biliare. Ficatul este uzina chimica interna care filtreaza, purifica, hraneste la refacerea sangelui, recicland celulele rosii vechi sau obosite. El impulsioneaza grasimile pentru digestie (bila), acumuleaza zaharul sub forma de glicogen pentru nevoi energetice marite, proceseaza fainele si alti compusi rezultati din digerarea alimentelor.

De asemenea ficatul controleaza sistemul nervos periferic, care la randul lui controleaza si activitatea si tensiunee musculara. Aici sunt acumulate cele mai multe emotii cum ar fi vointa, actiunile, dorintele, ambitiile si creativitatea. Obstructionarca acestora duce la iritabilitate, manie, gelozie si ambitii orientate negativ. Incetineste functiile ficatului si face ca scaunul sa fie inchis la culoare si tare. Uleiurile esentiale care stimuleaza ficatul sunt: rozmarin, ghimbir si sofran de india. Mai pot aparea si  inflamatii, exces de hila, diaree si furie ce pot fi usurate cu: trandafir, roinita, menta, coriandru, morcov, fenicul, lavanda, aloe vera si musetel.
Congestia si incetinirea se manifesta prin balonare si indigestie,care pot fi energetic estompate cu ajutorul uleiurilor esentiale de exemplu rozmarin, trandafir, chimion, busuioc, ghimbir, cuisoare, piper negru si ienupar, folosite sub forma de comprese sau adaugate in mancare si bautura. Vezica biliara isi aduce contributia in corp prin prepararea bilei concentrate, care este necesara digestiei si metabolizarii grasimilor. Energia rezultata vitalizeaza si intareste masa musculara. De asemenea participa alaturi de sistemul limfatic la eliminarea substantelor toxice datorita metabolismului muscular, inlaturand astfel durerea si oboseala muschilor.

Din punct de vedere emotional vezica biliara guverneaza curajul, si fermitatea. Obstructionarea ei este caracterizata prin stari de greata dupa mesele copioase, dureri sau sensibilitate marita in partea de sus a spatelui, in soldul drept si in abdomen in partea dreapta sus. Durerile de cap tot ei ii sunt datorate de cele mai multe ori, deoarece meridianul vezicii biliare, care urca peste umeri pana in crestetul capului, dandu-ne de multe ori senzatia de tensiune intre umeri. Putem folosi aceleasi uleiuri esentiale ca la dezechilibrele ficatului.
Pancreasul extrage substantele nutritive din alimente si fluide oferind stomacului si intestinului subtire energia si enzimele digestive. El mai controleaza calitatea si cantitatea sangelui din circulatie si echilibreaza fluidele din intregul sistem. Secretiile pancreasului se pot usca, cauzand astfel indigestie si gaze. Uleiurile esentiale carminative care stimuleaza secretia sunt: cuisoare, anason, dafin, musetel, scortisoara, chimion, marar, ghimbir, oregano, cimbrisor, usturoi. Folositi cantitati mici de ulei (1-2 picaturi) in mancare sau bautura, cu comprese fierbinti sau in masaje locale. Datorita productiei de hormoni si enzime, secretiile in exces pot goli organul cauzand astfel arsuri si diaree. Carminativele reci cum ar fi: coriandru, chimion, fenicul, marar, roinita, lavanda, sofran si menta, adaugate in mancare, bautura, comprese reci sau masaje locale pot calma excesul pancreatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu